Mit jelent a harmadik szem felébresztése?

A két szemével láthata a világot, de elérhető az egész Kozmosz érzékelésére is, a harmadik szem felébresztésének lehetőségével.

Vannak belső szerveink, mint a szív és a tüdő. Ám a harmadik szem egy intra szerv, ami nem csak látásra használható. Használható hallásra, tapintásra, érzésre és akár munkára is. A harmadik szem feltárása egy hatalmas, új lehetőséget ad nekünk. Harmadik szemnek hívják, mert az aktiválása pillanatában csukott szemmel is lehetőség van a látásra.

A harmadik szem az élet új dimenzióját nyitja meg!

A harmadik szem nemcsak a hétköznapi igényeinket elégíti ki, mint például az egészség és a gazdagság, hanem az élet egy teljesen új dimenzióját tárja fel előttünk.

Ez akkor történik, amikor a Kundalini Shakti (a veleszületett potenciális energiája) felébred és a két szemöldök közötti pontba emelkedik. A szemöldökei és az orra között van az a pont, ahol a harmadik szem elérhető. Amikor kinyílik a harmadik szeme, elkezdi az egész életet magasabb dimenzióként, több lehetőséggel érzékelni. A Kundalini Shakti a magasabb síkokban kezd működni, hogy mindig a kiteljesedés következő szintje felé vezessen, a legmagasabb energiával, a legkiválóbb egészséggel és a legfantasztikusabb lehetőségekkel. Minden lehetőség megnyílik Ön előtt.
Ha egy gyertya közelébe, egy égő gyertyát teszünk, akkor a láng a még meg nem gyújtott gyertya kanócára ugrik. Ugyanez történik egy Megvilágosodott Mester kinyílt harmadik szeme közelében is. A Shiva Agamas-ban Mahadeva egy csodás technikát osztott meg: Shaktipada. A „Shaktipada” szót az Agamas, az energia továbbításaként írja le, hogy felébressze a Kundalini Shakti-t és a harmadik szemet. Ha felébred a harmadik szeme, akkor a fizikai szeme használata nélkül is láthat. A fizikai fül használata nélkül is hallhat. Sokféle erő és lehetőség nyílik meg Ön előtt.

A harmadik szem tudatos látás

A harmadik szemmel látás nem más, mint „Tudatos Látás”. A tudatos látás azt jelenti, hogy a belső teréből látja a tudatodát. Látni tudatossággal, látni, mielőtt a gondolatai befolyásolták volna megértését és tapasztalatait. Ítélkezés nélkül, olyannak látja az egzisztenciális valóságot, amilyen az valójában. És ez hatalom.

A Maya Matrix az illúzió hálózata, amely elhiteti Önnel, hogy mindaz, amit öt érzéke segítségével megtapasztal, az maga a valóság. Megtéveszti az elméjét, elhiteti, hogy az emlékei valósak. Azt a benyomást kelti, hogy az élet tele van szenvedéssel és fájdalommal.
Élete döntéseinek több mint 50%-át általában ezen az illúzióképernyőn keresztül hozza meg. Csak amikor a harmadik szem felébred, akkor láthatja a múltat, ahogy valójában történt. Ítélet nélkül kezdi látni a valóságot. Tudatossággal kezdjen el látni, mielőtt a gondolatok felemelkednének Önben. Az illúzió hálózatán kívül kezdjen el működni. Több erő és lehetőség kezd megnyílni Önben.

Shaastra Pramaana

dhāmāntaḥ-kṣobhasambhūtasūkṣma-āgni-tilakākṛtīm |
binduṁ śikhānte hṛdaye layānte dhyāyato layaḥ || 37 ||
Vijñāna Bhairava Tantra, szútra 37, dhāraṇa 14

dhāmāntaḥ: lakóhely az [antaḥ] belsejében (azaz a fényenergia vagy a szem lakhelye); kṣobha: rezgés, nyomás, mozgás; sambhūtaḥ: lét, összpontosulás, folytatás / folytatólagosság / kiindulási pont; sūkṣma: kifinomultság; agni: tűz, láng; tilakā: a szent jel a szemöldökök között; akṛtīm: forma, hasonlóság; binduṁ: egypontos; śikhānte: a koronán lévő hajcsomó végén; hṛdaye: a szív barlangjában; layānte: felszívódás; dhyāyataḥ: a nyugodt tudatosság által; layaḥ: oldódás, pihenés, kiteljesedés.

Fordítás

Azáltal, hogy finom nyomást vagy tudatosságot helyez a szem fényenergiájára, egy tilaka jel (a szemöldökök közötti szent jel, az ajna csakra) formájához hasonló lángszikra kerül a szem elé. A nyugodt tudatosságot erre a bindura helyezve a szív barlangjában megnyílik az egyhegyes láng a harmadik szemben vagy a koronacsakránál (śikānte). Amikor ez a mély tudatosság befejeződik, a végső tudat, Sadashiva állapota fényében felszívódás történik.

További információért nézze meg az alábbi videót: