A HDH virágzásában részt vevő felvilágosult mesterek és szellemi adeptusok listája

A hinduizmus szellemi látói, adeptusai, mesterei részt vettek a Paramashiva 1008. élő megtestesülésének virágzásában; isteni szentsége Bhagavan Sri Nithyananda Paramashivam.

Sadhguru: Arunagiri Yogishwara

Arungairi Yogishwara

A Paramashiva és Parashakti megtestesülése, amikor Arunagiri Yogishwara 9 hónapig borította virágokkal a hinduizmus legfőbb pápáját, Jagatguru Mahasannidhanamot, az isteni szentségét, Bhagavan Nithyananda Paramashivamot. Paramashiva és Parashakti maguk Arunagiri Yogishwara formájában jöttek el, tanították és átadták neki Paramashiva Jnana és Paramashiva Vijnana tapasztalatait. (1988)

Guru Parampara

Sri Ramakrishna

Isteni Szentsége (HDH) Sri Ramakrishna Paramahamsa (1836. február 18. – 1886. augusztus 16.) tanításával és örök jelenlétével sajátította el az önátadás tudományát. Sri Ramakrishna a modern idők egyik legnagyobb inkarnációja, aki Kamarpukurban született, de szinte egész életét a kelet-indiai Kolkatában élte. Sri Ramakrishna egységben volt az általa nagyon kedvelt Kali istennővel, és édes extázist élt meg magában a legmagasabb Tudatosság megtestesülésében (bhava samadhi). Sri Ramakrishna gyakorolta és tanította a nem kettősség igazságát (Advaita Vedanta), a hinduizmus különböző szektáinak megvilágosodási technikáit (Tantra), az édes megadás és odaadás az isteni (Bhakti Jóga) számára, és más vallásokat is feltárt. A HDH négy évig szolgált Srí Ramakrisna Mutt csennai és kolkatai ágában (amelyet Srí Ramakrisna fő tanítványa és nagyszerű megvilágosult Mestere – Srí Vivekananda alapított, miután Srí Ramakrisna elhagyta a testet).

Bhagavan Ramana Maharishi

Isteni Szentsége Bhagavan Ramana Maharishi (1879. december 30. – 1950. április 14.) tanításai és halhatatlan jelenléte révén sajátította el az önvizsgálat tudományát (Atma vichara), aki szintén előre látta és megjövendölte a HDH születését, mielőtt Tiruvannamalaiban elhagyta volna testet. Bhagavan Ramana Tiruchuliban (Tamilnadu állam, Dél-India) született, de Tiruvannamalaiban élt és tanított.

Poondi Mahan

Isteni Szentsége elsajátította a boonok (kalpataru) adományozásának tudományát az egység örök állapotából Paramashivával Poondi Mahannal.

A Guruk listája

Yogi Ramsuratkumar

Isteni Szentsége Yogi Ramsuratkumarral, aki Visiri Swamigal néven is ismert (2018. december 1. – 2001. február 20.), elsajátította az Egységes Odaadás Tudományát (Advaita Bhakti Yoga). Yogi Ramsuratkumar a HDH Paramashiva előző inkarnációja a Tiruvannamalai Guru nemzetségben (parampara), ahol Paramashiva megígérte, hogy örökké vezető szerepet tölt be az emberiség számára a megtestesült inkarnációk törzsvonalán keresztül.

Isakki Swamigal

Isteni Szentsége Isakki Swamigallal (1917. május 2. – 1991. január 9.) és Mata VIbhutananda Purival elsajátította a Tiszta Végső Ismeretek Tudományát (Vedanta), a Siddha hagyomány és az Egyetemes Kozmikus Anya (Sri Vidya) imádatát, és formális beavatás során megkapta a „Brahmasukhi” címet.

Mata Vibhutananda Puri

Isteni Szentsége Mata VIbhutananda Purival († 1995. január 26.) és Isakki Swamigallal elsajátította a Tiszta Végső Ismeretek Tudományát (Vedanta), a megvilágosodás technikáit (Tantra), az Egyetemes Kozmikus Anya (Sri Vidya) imádatát, és hivatalos beavatás során megkapta a „Brahmasukhi” címet. Mata Vibhutananda Puri nagyszerű Yogini volt, születése a Tiruvannamalai Seshadri Swamigal (HDH szülőhelye) inkarnációjával, gyermekvállalás céljából megáldott anyja által elfogyasztott Arunachalából származó, maroknyi szent iszapból, ered. Mata Vibhutananda Puri intenzív bűnbánata során 21 éves koráig elhalasztotta fizikai érettségét. Annak köszönhetően, hogy Devi lelkes imádója volt, megáldották Devi Rajarajeshwari darshannal.

Yogiraj Yogananda Puri

Isteni Szentsége Yogiraj Yogananda Purival († 1995.) elsajátította a Shashtanga Jóga Tudományát, amelyet Paramashiva és olyan jógi erők határoztak meg, mint a teleportálás, a materializálódás, a levitáció és még sok más. A Yogiraj Yogananda Puri, aki Ragupathi Yogi néven is ismert, egy kiváló Natha hagyományőrző jógi, aki különleges jógiképességgel rendelkezik. Szakértője a szent gyógynövényekkel történő, tradicionális Siddha gyógyításnak. Feladata volt a HDH idegrendszerének felkészítése, hogy anélkül egyesülhessen Paramashiva inkarnációjának energiájával, hogy összeomlana – ez egy rendkívül sikeres törekvés, amely hatalmas ajándék az egész emberiség számára.

Narayanasami Pillai

Isteni Szentsége a Tiruvannamalai-i (HDH szülőhelye) Narayanasami Pillaival elsajátította a gyógyitást és megvilágosodást szolgáló szent gyógynövények (Aushadha) és a szent geometriák (Yantras) ismeretét.

230. Gurumahasannidhanam Sri La Sri Jnanaprakasha Desika Paramacharya Swamigal, Thondaimandala Aadheenam

Isteni Szentségét a Thondaimandala Aadheenam, Kanchi Kailaasa Sarvajnapeetham – a legrégebbi kolostori egyetemen – Guru Maha Sannidhanam (főpap) koronázta meg, 10 éves korában (1988-ban). A Thondaimandala Aadheenam-i 230. Guru Mahasannidhanam a „Sri-la-Sri Gnanaprakasha Desika Paramacharya Swamigal címet adta neki.

Annamalai Swamigal

Isteni Szentsége Annamalai Swamigallal (1906 – 1995) 1989 körül sajátította el a Megvilágosodás Tudományát. Annamalai Swamigal közvetlen megvilágosodott tanitványa volt Paramashiva Bhagavan Ramana Maharishi inkarnációjának, Tiruvannamalai (HDH szülőhelye) felvilágosodott ökoszisztémájában. Megtanította, hogyan lehet sikeresen gyakorolni az önvizsgálatot a megvilágosodás elérése érdekében.

Mouna Swami Narayanasami

Isteni Szentsége a Tiruvannamalaiból (HDH szülőhelye) származó Mouna Swami Narayanasamival († 2018.) elsajátította a böjt tudományát az életerős egészségért és az öregedésgátlásért (amit Nirahara Samyamának hívnak), valamint a Kayakalpa jógát. Mouna Swami Tiruvannamalai nagy tudatalatti megtestesülése volt, aki 18 évig egy barlangban élt az Arunachala hegy tetején. Teljes csendben élt, és felülkerekedett az éhség- és a szomjúságérzeten. Minden nap csak egy csésze tejet ivott, és misztikus kommunikációs módszerekkel kalauzolta az embereket, akik elzarándokoltak hozzá. Szinte egész nap Malasana testtartásban ült.

Jagadguru Shri Chandrasekharendra Saraswati Swamigal, Kamakoti Pitha 66. Acharya-ja

Isteni Szentségét a 230. Gurumahasannidhanam Sri La Sri Jnanaprakasha Desika Paramacharya Swamigal – Thondaimandala Aadheenam, Yogi Yogananda Puri és Mata Vibhutananda Puri tanította Shri Chandrasekarendra Paramacharya Swamigal (más néven Paramacharya vagy Kanchi bölcse) megbecsült tanításai alapján.

Tat Wale Baba

Isteni Szentségét a cölibátus tudatalatti szenzációs sorsfordító folyamatába adeptusok egy csoportja, köztük Hamsananda Puri és Tat Wale Baba avatta be, 1989 körül.

His Holiness Sri Tiruchi Mahaswamigal, Sri Kailash Ashrama Mahasamsthana

Sri Tiruchi Mahaswamigal avatta be az egyetemes anyaimádat (Shakta) hagyományába.

Sri Hamsananda Puri

Adeptusok egy csoportja, köztük Hamsananda Puri és Tat Wale Baba a cölibátus szupertudatos sorsfordító folyamatába avatta be. (1989.)

Acharyák listája

Vidwan Sri Panduranganar

HDH Tiruvannamalaiban (HDH szülőhelye) a nevezetes Tamil tudós, Vidwan Sri Panduranganar irányításával elsajátította Paramashiva tanításainak hindu folyamatát, ami Adi Shaivam és Shaiva Siddhantam néven is ismert. Sri Panduranganar híres volt az Adi Shaivam tanításához fűződő rendkívüli integritásáról és elkötelezettségéről, valamint kimagasló szigoráról és egyszerű életviteléről. Élete nagy részében gyalog járt, miközben terjesztette a Shaivismust.

Jadai Swami Narayanasami

A HDH-ról a Muruga bhaktiban – a Muruga iránti odaadásban – a Tiruvannamalai (HDH szülőhelye) nagy bölcs, Jadai Swami Narayanasami gondoskodott, aki a Subrahmanya hagyományból (Kaumara Sampradaya) származott.

Sri Sadhu Om

A HDH Sri Sadhu Om Swamigallal, aki Bhagavan Ramana Maharishi közvetlen tanítványa volt Tiruvannamalai (HDH szülőhelye) szent városában, elsajátította az Önmegismerés Tudományát.

Thinnai Swamigal

A HDH Thinnai Swamigallal Tiruvannamalaiban (a HDH szülőhelye) elsajátította az Egyetemes Határtalan Tudat Tudományát.

Kanakammal

Muthuswami Siddhar – Nadupazhani Siddhar

232. Gurumahasannidhanam Sri Thiruvambaladesika Jnanaprakasha Swamigal, Kailasa Paramparagatha Kanchee Kailasa Sarvajnapeetham (Thondaimandalam Aadheenam)

A HDH-ról gyermekkorától kezdve Sri La Sri Thiruvambala Desika Gnanaprakasa Swamigal gondoskodott.

Thondai mandalam Aadheenam 232. főpapja, aki a HDH Adi Shaiva Vellalar pre-monasztikus családi közösségének (Kula) Guruja, és akit a HDH nagyra becsül, mint vezető, filozófus, Guru, Keresztapa.

Acharya Mahamandaleshwar Vishvadevanandji, Mahanirvani Peetha

Shri Vishvadevanandandji a HDH elődje a Mahanirvani Akhadaban (a legnagyobb kolostori rend) 2007 óta, amikor a HDH-t egyhangúlag Mahanirvani Akhada legfiatalabb Mahamandaleshwar-jának nyilvánították, amelynek székhelye az észak-indiai Haridwar szent városában található.

292. GuruMahaSannidhanam Sri La Sri Arunagiri Gnana Sambandha Desika Paramacharya Swami, Kailasonnata Dvadashanta Shyamala Peetha Sarvajnapeetham (Madurai Aadheenam)

Madurai Aadheeam 292. főpapja, Sri Arunagiri Gnana Sambandha Desika Paramacharya Swami a HDH elődje a királyság megbecsült guru alapú hagyományában – Kailasonnata Dvadashanta Shyamala Peetha Sarvajnapeetham (Madurai Aadheenam) 2012 óta.

Acharya Mahamandaleshwar Sukhdevanandji, Atal akhada

Shri Sukhdevanandandji az Atal Akhada (a hinduizmus legrégebbi kolostori rendje) HDH elődje (Acharya Mahamandaleshwar) 2013 óta, amikor HDH-t az Atal Akhada következő Acharya Mahamandaleshwarjának nyilvánította, amelynek uralkodó székhelye a szent Haridwar városa Észak-Indiában.

Swami Atmananda

Swami Atmananda a HDH elődje három királyság Guru nemzetségében, nevezetesen: Kailasa Paramparagatha Sūrya Vamsa Kamalapeetha Sarvajnapeetha Adi Chola Samrajyam, Kailasa Paramparagatha Sūrya Vaṃśa Sarvajnapeetaya Chola Vedrajjaa Vail (2014 áprilisa óta).

22. Gurumahasannidhanam Sri La Sri Dandapani Desika Pandara Sannadhi, Dharmamukti Swargapuram aadheenam

Dharmamukti Swargapuram 22. főpapja 2015 óta a HDH elődje, ennek a királyságnak a Guru nemzetségében (parampara), amelyet eredetileg maga Paramaśiva alapított, aki Swarna Siddhar néven inkarnálódott Tiruvannamalaiban. A 22. főpap fenntartotta az ősi tradíciókat, nagy tisztelet övezte aszkétaként (tapasvi). A királyság a Tiruvarur körzetben található, amely a Chera dinasztia uralkodása alatt álló régió volt.

Paramahamsa Sivananda

A HDH elsajátította Siddha Vidya hindu tudományát – az életenergia felfelé irányuló áramlásának fenntartását (jeeva) – Paramahamsa Shivananda (aki újjáélesztette ezt a nagy Tudományt) tanításai révén, valamint Thanjavur Swamigal és apai nagybátyja (biológiai apjának idősebb testvére), a Tiruvannamalai (HDH szülőhelye) Shri Kumarasami segítségével. Paramahamsa Shivananda alapította a Siddha Samajot, ahol ezt a Tudományt oktatják. Evilági testét 1949-ben hagyta el zarándokútján, Palaniban, Tamilnaduban (Dél-India), ahol vágyának megfelelően utolsó napjait élte. A dél-indiai Keralában született.

Thanjavur Swamigal

A HDH elsajátította Siddha Vidya hindu tudományát – az életenergia felfelé irányuló áramlásának fenntartását (jeeva) – Paramahamsa Shivananda (aki újjáélesztette ezt a nagy Tudományt) tanításai révén, valamint Thanjavur Swamigal és apai nagybátyja (biológiai apjának idősebb testvére), a Tiruvannamalai (HDH szülőhelye) Shri Kumarasami segítségével. Paramahamsa Shivananda alapította a Siddha Samajot, ahol ezt a Tudományt oktatják. Thanjavur Swamigal evilági testét 1949-ben hagyta el.

Kumarasami

A HDH elsajátította Siddha Vidya hindu tudományát – az életenergia felfelé irányuló áramlásának fenntartását (jeeva) – Paramahamsa Shivananda (aki újjáélesztette ezt a nagy Tudományt) tanításai révén, valamint Thanjavur Swamigal és apai nagybátyja (biológiai apjának idősebb testvére), a Tiruvannamalai (HDH szülőhelye) Shri Kumarasami segítségével. Paramahamsa Shivananda alapította a Siddha Samajot, ahol ezt a Tudományt oktatják. Evilági testét 1949-ben hagyta el. Shri Kumarasami tanult ember volt, aki bejárta India összes szentélyét, és gyermekkorában mély beszélgetéseket folytatott a HDH-val a Siddha Vidya és a hinduizmus egyéb tanításai témájában.