Hogyan ébresszük fel a harmadik szem spirituális erejét

Harmadik szem

A Harmadik Szem minden ember számára elérhető természetes szuperhatalom. Csakúgy, mint ahogyan a két szemünkkel látunk, lehetőség van nemcsak az egész világ, hanem az egész kozmosz érzékelésére. Ezt nevezzük Harmadik szemnek, ami a két szemöldök között az orr vonalában található ponton helyezkedik el. A harmadik szem egy intra szerv. Míg például a szív és a tüdő belső szervek, a harmadik szem egy szerven belüli szerv. Nem csak látásra, hanem hallásra, tapintásra, érzésre és munkára is használható.

A Harmadik Szem csakrát „Ajnának” hívják. A szanszkrit nyelven az „Ajna” szónak két jelentése van: „harmadik szem” és „akarat”. Ez azért van, mert a Harmadik Szem az Akarat központja. Amikor a harmadik szem aktiválódik, az „Aham” (egyéni akarat) Sadāshivoham (a kozmikus akarat) lesz. Azok a beavatások, amelyeket a Sadāshivoham idején adtam, arról szólnak, hogy felébresszék a harmadik szemet, és elérhetővé váljon minden ezzel járó erő. Ez a szó szoros értelmében az a folyamat, amikor a Harmadik Szem Sadāshiva Harmadik Szemévé válik.

A harmadik szem ereje

A Kundalini a legmagasabb belső potenciális energia. Amikor a Kundalini aktiválódik és feljut a Harmadik Szem csakrájába, rendkívüli erők fejeződnek ki bennünk. Különböző erők léteznek, amelyek a szemen keresztül nyilvánulnak meg, amikor a Kundalini felébred és megalapozódik a harmadik szemedben. Ezek az erők a következők:

  • Teleszkópos látás
  • Erő túllátni egy akadályon
  • Erő látni távolról, Erő látni mások gondolati áramlatait
  • Erő látni mások érzelmeit, Erő látni a belső szerveket
  • Erő mások testének vizsgálatára
  • Erő bekötött szemmel olvasni

A beavatás

Amikor a Paramahamsa Nithyananda aktiválja a Kundalinit, az nem csak a Harmadik Szemhez jut el, hanem három pontig. Két pont van a templomoknál, és egy pont a harmadik szemnél. Ezt a három pontot nevezzük a szem szervének. A szanszkrit nyelven Indriának hívják. Ezek az erők akkor kezdenek megnyilvánulni, ha a szem közelében lévő három pont közötti áramkör teljes a Kundalini felébredésén keresztül.

Spirituális alkímia

Termékek A Harmadik Szem hatalmának folyamatos megnyilvánulásának támogatása érdekében a Paramahamsa Nithyananda első ízben elérhetővé teszi a Jñāna-anjana néven ismert (egyedi nevén „Megvilágosodás szemceruza”) néven ismert egyedi spirituális alkímiai terméket is, amely a Sadāshiva harmadik szeme. Amikor a szemekre kerül, a Jñānānjana a megvilágosodott Harmadik Szem bioenergiájának a Harmadik Szemhez való továbbításának hatékony módjává válik, hogy a Harmadik Szem is megnyílhasson. Olyan ez, mint 2 gyertya egymáshoz közelítésekor a láng „átugrása” egyik gyertyáról a másikra.

Shaastra Pramaana

tayāpūryāsu mūrdhāntam bhanktvā bhrūkṣepasetunā |
nirvikalpam manaḥ kṛtvā sarvordhve sarvagodgamaḥ || 31. ||

„Töltse ki a forma az élet leheletének lényegét a fej búbjáig. Keresztezze át az élet-leheletet úgy, hogy egypontos figyelemmel behatol a szemöldök hídszerű középpontjába (az úgynevezett harmadik szem). Legyen az elme túl a gondolatok mozgásán [nirvikalpam manah]. Sadashiva abban a felemelkedő legfelsőbb állapotában megmutatja a mindent átható világosságot (látomás).”

– Vijñāna Bhairava Tantra, 37. szútra, dhāraṇa 14

További információért nézze meg az alábbi videót: